En av Appalachian Mountain regionens största bidrag till världen är Bluegrass musik. Född i kullar och håligheter, är Bluegrass helt enkelt berg folkmusik med tunga keltiska influenser. 

I afton bluegrass

 Idag kan du höra den söta harmonier Bluegrass instrument och smidig sång i hela USA, och faktiskt världen. Bluegrass festivaler överflöd, med artister från hela världen. Men hjärtat och själen i Bluegrass förblir säkert i Appalachian regionen.  Under de varmare månaderna den snäva rytmer banjo, mandolin, fiol, flat-top gitarr, upprätt bas, och dobro eko av kullar och byggnader i många små städer. Du hittar ofta Bluegrass som spelas på festivaler, mässor, gathörn och verandaer på sinsäng när som helst på dagen. 

Allmänt om Bluegrassmusik

 Framtiden för Bluegrass ser ljus också eftersom många av artisterna i regionen är ungdomar som började spela ett instrument vid en mycket ung ålder. Det är ganska vanligt att hitta familjer som spänner över flera generationer spelar Bluegrass tillsammans bara för skojs skull. Om du aldrig har haft möjlighet att uppleva en levande Bluegrass show, är du skyldig dig själv att göra det. Du kommer att höra detta traditionella Appalachian-ljud och troligen vara fast!

Categories: musikband