Läs vidare för att ta reda på! Från klassisk till hip hop till jazz, kommer denna artikel hjälper dig att lära dig om alla typer av musik.  En av de viktigaste kategorierna av musik är klassisk musik. Detta är den typ av musik som behöver mycket hårt arbete på grund av dess inneboende komplexitet. Klassisk musik är inte enkelt och definitivt inte för badrum sångare. Det behöver en hel del övning och lärande för att behärska denna konst. De flesta operor har denna musik och de divor som sing de klassiska låtarna är mycket respekterad för sitt sortiment och skiktade föreställningar. Klassisk musik tas på största allvar av människor som älskar det och om du är intresserad av det du kanske måste coachas rigoröst för att vara scenen redo. 

Populärmusik

 En annan typ av musik som har rötter i mycket tidiga dagar är tribal musik. Tribal musik är inneboende att särskilda stammar och inte behöver någon dyr studio utrustning för dess skapande. Massor av afrikanska tribal musik är snabbt tempo medan hawaiianska musiken är mycket livlig. Amerikansk indisk musik har ofta en spökar kvalitet som rör själen. Lika lite har de nordiska stammarna eller de arabiska en egen musik som kan vara mycket spontan och känsloladdad. Om du älskar att dansa till enkel, naturbaserad musik, tribal musik är bäst för dig. Hip-hop är en ganska ny unge på blocket i jämförelse med de ovan nämnda veteraner av musik. Men det har fångat fantasin hos den unga generationen i stor utsträckning. Byxor i låg midja, gestikulerade rörelser, en cool attityd och rytmiskt ordspel – alla samlas för att ge en speciell kvalitet till hiphopmusiken.  Om du vill anses vara hip och cool, kanske du vill överväga ett antal hip hop låtar medan du laddar ner musik på din iPod.  

låtarna som förändrade musiken

 En annan känd musikgenre är Rock. Långt hår, en gitarr i handen och en hög röst är huvuddragen i en rocker. Den typ av frenesi ett rockband väcker är svårt att efterlikna. Den pulserande musik och aggressiva rörelser gör denna musik, en av de mest populära på jorden. Om du är medlem i ett rockband, har du en biljett till omedelbar berömmelse. Du kan också välja den rustika och definitivt mycket mjukare musikgenre som kallas countrymusik. Andra musikaliska former är jazz som är en av de mest själfulla kategorier, blues som som namnet antyder specialiserat sig på sorgliga siffror, dans som du kommer att älska om du arbetar som discjockey, folk som är en annan ålder gammal form av musik och många andra.

Categories: musikband